nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com
  Hírek » A Kolozsvár Társaság rendezvényei

2015. július 06. - Erdély fővárosa Európában importanta:
2015. július 6-án, hétfőn 18.00 órától rendhagyó könyvbemutató lesz. A Pergola kávézó terasza (Fellegvár), csodás kilátás és egy könyv, ami megmutatja, hogy mi is Kolozsvár: Erdély fővárosa Európában.

A könyvbemutatón a Kolozsvár Társaság és a Komp-Press közös kiadásában megjelent kötet szerkesztőivel, Kántor Lajossal és Rigán Lóránddal, valamint a jelenlévő szerzőkkel és interjúalanyokkal beszélgethetünk.
 
anunt adãugat de: Horváth László - 06:40 | 07 Iulie, 2015
 

    
2015. július 08. - Kolozsvár ma: sétakönyv a fellegekből

Négy-ötfős társaság csevegéséhez talán megfelelő lett volna, könyvbemutató helyszíneként viszont korántsem bizonyult szerencsésnek az a fellegvári kávézó, amelyet az ifjúsági főváros programsorozatának munkatársai hétfő délutánra kiválasztottak.

Érthető, persze, hogy úgy gondolták, a városra való (jobb) rálátás, a szemet gyönyörködhető panoráma némi pluszt adhat hozzá a hangulathoz, amely az Erdély fővárosa Európában című kötet apropóján kibontakozik; a kávéfőző idegesítő zajaival, a hangos zenével és „a másik asztalnál” ülők nem túl csendes társalgásával viszont, úgy tűnik, nem számoltak. Akik közelebb ültek a szerkesztőkhöz, Kántor Lajoshoz és Rigán Lórándhoz, még hallhatták (és érthették is), milyen elképzelések nyomán állt össze a kiadvány, viszont jócskán hegyezhették a fülüket, akik egy-két méterrel odébb foglaltak helyet. Többet érdemelt volna ez az igényesen kivitelezett, 130 oldalas kötet – gondolhatták, no, de sebaj: Kántor Lajos elárulta, hogy a Kolozsvári Magyar Napokon ismét sort kerítenek egy hasonló rendezvényre, remélhetőleg akkor még több szerzővel, interjúalannyal találkozhat majd a közönség.
F.Zs.

 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 17:42 | 08 Iulie, 2015

 

nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com