nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com
  Galériák » Minerva ME

2014. november 12. - Gally A Katalin importanta:
x
 
anunt adãugat de: Horváth László - 17:16 | 06 Noiembrie, 2014
 

   
2014. november 12. - Megnyílt Gally A. Katalin tárlata a Minerva-házban

„Halk szavú, szerény, de rendíthetetlen magabiztosságról árulkodó művészi énjének tükörképe ez a kiállítás, egyfajta képi nyelven rögzített naplójegyzet. Az önmagával és környezetével folytatott bizalmas beszélgetés, amely most nyilvánosságot kap” – hangsúlyozta Németh Júlia műkritikus ma délután a Minerva Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében, Gally A. Katalin festészeti és grafikai tárlatának megnyitóján. Felhívta a figyelmet arra, hogy a művész legújabb munkái mellett előző tárlatairól ismert pasztelljei, olajképei is szemügyre vehetők, mintegy „egymást erősítő, élményt hatványozó, sajátos együttlétet” eredményezve. Székely Sebestyén György művészettörténész szerint bizonyos távolságról érdemes nézni Gally Katalin alkotásait, hogy az ember lássa az egészet, „a nagy művészt és az igaz embert, aki nem csupán védi, de tovább is adja az értékeket”.
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 06:04 | 13 Noiembrie, 2014

2014. november 14. - „Érzékeny és érző nőként tudja a világot befogadni”
Gally A. Katalin tárlata a Minerva-házban

Sajátos, mély és összetett művészi világ tárul a látogató elé Gally A. Katalin gyűjteményes tárlatán, amely szerdán délután nyílt meg a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében.

Méltatásában Németh Júlia műkritikus úgy fogalmazott: a kiállítás azt a fajta folytonosságot, az önmagához való hűséget és önmagával szembeni igényességet igazolja, amely a művészt kezdetektől fogva jellemezte. – A struktúrák, az anyagszerkezet művészi felvillantásával az alkotó ösztönösen a lényeg, a részletekben megbúvó egész láttatására törekszik. Sajátosan diszkrét formában, de annál hatásosabban jelentkezik például munkásságában a hagyományokhoz való ragaszkodás, a tárgyi népművészet alapvető jegyeinek, lényegének a magas művészetbe emelése – hangsúlyozta a műkritikus, a fa alakváltozásaira való érzékeny reagálásra is utalva: „egynémely alkotása mintha a farostok finom vonalhálóiba ágyazott látomás lenne, amelynek színvilága, a sárgásfehértől fakó barnán át a szürkéig terjedően, a fa időbeni metamorfózisát sejteti”.
F. ZS.
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 16:57 | 14 Noiembrie, 2014

Gally Katalin gyűjteményes kiállítása
Antal Áron
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 09:07 | 22 Noiembrie, 2014

 

nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com