nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com
  Galériák » Minerva ME

2014. március 06. - Tudoran Klára Lívia egyéni tárlata importanta:
x
 
anunt adãugat de: Horváth László - 02:51 | 08 Martie, 2014
 

    
2014. március 08. - Marasztaló harmóniák: faliszőnyegek a Minerva-házban
„A Barabás Miklós Céh nemrég zárult értékfelmérő csoportos kiállításán már ízelítőt kaphattunk Tudoran Klára Lívia munkásságából, a tárlatlátogatót ugyanis a művész három nagy méretű, figyelemfelkeltő faliszőnyege fogadta és marasztalta”, kezdte méltatását Németh Júlia műkritikus azon a csütörtök délutáni tárlatmegnyitón, amelyen Tudoran Klára Lívia textilkompozícióival ismerkedhettek meg a művészetkedvelők.


A Minerva-ház Cs. Gyimesi Éva-termében megnyílt kiállításon Németh Júlia mellett Margareta Catrina festőművész méltatta a tárlat anyagát.
KÖLLŐ KATALIN
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 02:52 | 08 Martie, 2014

Vernisaj Expozitia de tapiserie Clara Tudoran, 6 Martie 2014
x
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 03:53 | 08 Martie, 2014

2014. március 11. - Muzsikáló falak

Tudoran Klára Lívia textilművész kiállítása a Minervában

A Barabás Miklós Céh nemrég zárult értékfelmérő csoportos kiállításán a kolozsvári Minerva-házban már ízelítőt kaphattunk Tudoran Klára Lívia munkásságából, a tárlatlátogatót ugyanis a művész három nagyméretű, figyelemfelkeltő faliszőnyege fogadta és marasztalta.

Az egymással tökéletesen harmonizáló munkák, a titkok, a szerelem és a türelem gyümölcsei, ahogyan alkotójuk elnevezte őket, dekorativitásukkal és szimbolikájukkal egyaránt megálljt parancsoltak a nézőnek. Akit nem csupán a természet sugallta alakzatok sajátosan értelmezett, expresszív geometriája késztetett maradásra, hanem a látvány erőteljes kisugárzása is. Az a belülről fakadó, fegyelmezett érzelem, ami a művész valamennyi alkotásának forrása, s ami csodákra képes. Olyan csodákra, amelyek most éppen egy egész kiállításnyi anyagot eredményeztek. S Tudoran Klárának ez már a sokadik egyéni tárlata. Pedig a textil ugyancsak munkás, időigényes műfaj, amit a művész zenészi, zenepedagógusi munkájával párhuzamosan művel. Az eredmény láttán azt is mondhatnám: a kettő sikerrel egészíti ki egymást.

NÉMETH JÚLIA
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 16:22 | 11 Martie, 2014

 

nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com