nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com
  Hírek » A Kolozsvár Társaság rendezvényei

2014. január 24. - Hogyan látom a Szent Koronát? importanta:
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Kolozsvár Társaság közreműködésével kerül sor a Hogyan látom a Szent Koronát? című tárlat megnyitójára, amelyen az Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatos diákjai bemutatják a Lakiteleki Népfőiskola és a Magyar Országgyűlés pályázatára készült linóleummetszeteiket.

Üdvözlőbeszédet mond: Magdó János főkonzul és Vörös Alpár igazgató.

A Szent Koronáról értekezést tart: dr. Sipos Gábor történész.

A kiállított munkákat Székely Géza képzőművész-tanár értékeli.

A témához kapcsolódó műsoron fellép:

Kostyák Levente (blockflőte) és László Györgyi (zongora).

A szervezők, valamint az esemény házigazdái: Kántor Lajos és Magyari Annamária kurátor minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A kiállítás megtekinthető munkanapokon 9-14 óra között február 20-ig.
 
anunt adãugat de: Horváth László - 05:10 | 24 Ianuarie, 2014
 

    
"Hogyan látom a Szent Koronát" - kolozsvári díjátadó ünnepség

Az Országgyűlés és a Lakiteleki Népfőiskola 2013 végén pályázatot hirdetett meg a Kárpát-medencei magyar általános iskolás diákok részére "Hogyan látom a Szent Koronát" címmel. A felhívásra 1518 munka érkezett a szervezőkhöz, ebből a szakmai zsűri évfolyamonként 10-10 munkát jutalmazott.

Erdélyből egyedül a kolozsvári Apáczai Líceum diákjainak munkáit ítélte a zsűri díjazásra érdemesnek, így egy 5. osztályos, három 6. osztályos és két 8. osztályos gyerek vehette át a díjakat a Korunk Galériában rendezett - kiállítással egybekötött - ünnepségen. (Több diák dicséretben részesült.) A gyerekek Székely Géza képzőművész-tanár vezetésével linóleum-metszeteken jutatták kifejezésre a Szent Koronával kapcsolatos meglátásaikat.

A rendezvényen Sipos Gábor, az Erdélyi Múzeum Egyesület elnöke előadást tartott a Szent Korona jelentőségéről.

A Főkonzulátus részéről Magdó János főkonzul köszöntötte a résztvevőket
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 19:08 | 07 Februarie, 2014

2014. január 29. - Így látják a Szent Koronát

Hogyan látom a Szent Koronát? címmel nyílt kiállítás az Unitárius Parókia gyűléstermében működő Korunk-galériában hétfő délután. A tárlaton az Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatos diákjainak a Lakiteleki Népfőiskola és a Magyar Országgyűlés pályázatára készült linóleummetszetei tekinthetők meg február 20-ig, munkanapokon 9 és 14 óra között.
HÁROMSZÉKI ESZTER
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 19:13 | 07 Februarie, 2014

Szent Korona kolozsvári diákok kezével
Hogyan látom a Szent Koronát? címmel hirdetett pályázatot középiskolás diákoknak a Lakiteleki Népfőiskola és a Magyar Országgyűlés. A teljes Kárpát-medencére kiterjedő pályázatra több mint 1500 alkotás érkezett, ezek közül hat iskolást díjaztak Kolozsvárról, az Apáczai Csere János Líceumból, nagyon sokan pedig elismerésben részesültek.

Az apáczais diákok alkotásaiból nyílt az a tárlat, melyet február közepéig lehet megtekinteni a Korunk Galéria központi kiállítótermében, a Brassai Sámuel utca 6. alatti unitárius tanácsteremben. A pályázatban 5–8. osztályos tanulók vettek részt, legtöbbjük képzőművészeti osztályba jár, de olyanok is beneveztek, akik nem részesültek kimondottan művészeti szakképzésben.

A kiállított munkák olyan színes linometszetek, melyek igencsak magas színvonalat képviselnek. A ceruzával, vízfestékkel készült alkotások nincsenek kiállítva, ellenben ezek közül is szép számban vannak remekművek. Az Apáczai-líceum két oktatójával, Murádin Lovász Noémi és Székely Géza képzőművésszel, tanárral beszélgetett Szuszámi Zsuzsa.
 
rãspuns adãugat de: Horváth László - 20:35 | 07 Februarie, 2014

 

nyomtatva: www.kolozsvartarsasag.com