Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
  !
 Date base » A Kolozsvár Társaság dokumentumai » Éves programtervek

vissza
2007-es éves programterv
A Kolozsvár Társaság országos közérdekű tevékenységet folytat.
Célja: a kolozsvári kulturális centrum állandó működtetése. Ez érdekében olyan programokat dolgoz ki és valósít meg, melyek mindenekelőtt minden kolozsvári polgárhoz szólnak. A kulturális és szórakoztató projektek célcsoportjai a következők: középiskolások, egyetemisták, idős kolozsvári polgárok, és érdeklődők. Célja többek közt az «otthon» iránt érdeklődő határon túli magyarok számára is kulturális programokat szervezni és azokat lebonyolítani. E rendezvények által a város visszanyeri korábbi rangját és jelentőségét a magyar tudományos életben és művelődésben, múltjához és értékeihez méltóan újra európai szintű teljesítményekkel szerez magának elismerést.

1956-os emlékmű projekt
A 2005-ben elindított 1956-os emlékmű projekt anyagi támogatások hiányában 2007-ben kerül megvalósításra. Az emlékmű a Sétatéren kerül felállításra.

Erdély-ismereti tábor Kalotaszentkirály-Kolozsvár projekt
A Kolozsvár Társaság irodalmi-művelődési tábort szervez Kalotaszentkirály-Zentelkén (Sâncraiu) és Kolozsvárt 2007. július 1-8 között külföldön élő fiataloknak és családoknak A táborba a fiatalok 15 éves kortól jelentkezhetnek. A táborba jelentkezettek író-olvasó találkozókon vesznek részt, népi mesterségekkel ismerkednek meg (fafaragás, népi varrottas, gyöngyfűzés, néptánc, népdal), hagyományos erdélyi ételeket és borokat kostolhatnak meg.
Kirándulások: Kolozsvár, Nagyszeben, Kalotaszeg (Bánffyhunyad, Sztána, Magyarvista, Magyarvalkó, Gyerőmonostor, Méra), Aranyosszék (Torockó-Torockószentgyörgy), Nagyenyed, Mezőség (Bonchida, Válaszút).

A 2007-es KT projektek között szerepel Bartók Béla emlékhangverseny, Dsida Jenő emlékműsor, Bálint Tibor megemlékezés, 1956-os szoboravatás, a Költők Városa projekt folytatása, képzőművészeti kiállítások szervezése, nyílt irodalomórák szervezése középiskolások számára stb (1. számú melléklet).

A 2007-es futó projektek: RAJKA PÉTER Vállalkozók Szövetségének a vállalkozói fóruma, KORUNK tudományos konferencia, az induló Kulturális Szalon, fotó és képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, fórumok szervezése stb. (2. számú melléklet).

2007-es KT pályázati projekt keretében egy nyílt rövidfilm pályázatot hirdetünk meg főiskolások, egyetemisták számára. A beérkezett filmek a filmfesztivál keretében kerülnek bemutatásra.
A 10 perces rövidfilm témája: Kolozsvár. (3. számú melléklet)
 

beirva: 12:53 | 28 Februarie, 2007
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB