Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Apáczai Galéria

vissza
2011. november 03. - ÉRTÉKEK NYOMÁN ALKOTNI fontosság:
... címmel nyílik kiállítás november 3-án, csütörtökön délután az Apáczai Galériában (Király/I. C. Brătianu 26. szám), a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem diákjainak munkáiból. A tárlat témája: a család. A megnyitón közreműködik Borsos Júlia színis hallgató, továbbá Botos Mirela (hegedű), Szabó Balázs (hegedű), Csiszér Attila (brácsa) és Balogh Gergő (cselló).
 
   
 
 
beirta: Horváth László - 07:42 | 03 Noiembrie, 2011

Lásd a(z) " ---- A munkák itt láthatók ---" újságban megjelent cikket itt.
 

A család
Első csoportos kiállításunk mottójaként a következő gondolatot választottuk: értékek nyomán alkotni!
Maga az alkotás kiváltáság! Aki erre kapott meghívást, adottságot, tehetséget, élete személyes értékeinek nyomán tudatosabb kell legyen, hiszen napjait láthatatlanul átszövi a személyes megfoghatatlan, de létező érték, amely néha tudatosan, olykor tudat nélkül is befolyásolja, meghatározza az alkotó életének pillanatait, megélt történések feldolgozását a valóság és a képzelet határán.
A kiállítás témája a család és annak fogalma. Ezért ez a tárlat személyes hangon szólal meg, hiszen minden alkotás a gondolatok és érzelmek fizikai megnyilvánulása. Az elején arra kértük diák-társainkat (akik jelezték részvételi szándékukat), hogy személyes családi értékeik felé fordulva, mindennapi életük tapasztalataiból inspirálódva vagy jövőbeli elképzeléseikből alkossanak e témakörben. A kiállítás célja az volt, hogy a család ne csak demográfiai tendenciák megbéklyózott halmaza legyen, hanem a színek, formák és vonalak által képzőművészeti alkotások alapgondolatává váljon. Úgy gondolom, hogy ez a csoportos kiállítás (melyre az elmúlt években nem volt példa) alkotó közösségünk értékteremtő munkáját mutatta meg a befogadó kíváncsisággal szemlélődő közönség előtt (szép számú látogatója volt a megnyitónak, ennek külön örültünk) és egymás előtt. Német László mondása szerint: "Ami szerepet kapunk a sorstól abban kell embernek lenni!" A kiállító diákok azt a szerepet kapták a sorstól, hogy alkossanak, és alkotásaikkal értékeket közvetítsenek, ezen a kiállításon sikerült is- úgy gondolom.

Reméljük, hogy folytatása lesz. Az igazgató úr és más személyek is örülnek kezdeményezésünknek, bátorítanak a hagyományteremtésre. Ez valóban nagyon jó lenne, de megnyitó után jó volt fellélegezni, örülni az időt, energiát emésztő munkának és bőséges gyümölcsének. Valóban nagyon jó lenne, ha jövőben is sor kerülne a tárlatra, ezért lenne jó, ha sajtóvisszhangja is lenne.
Szervezők: Tofán Andrea, Csala Hermina, Kovács Enikő, Magyari Annamária, Fülöp György
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 20:50 | 13 Noiembrie, 2011

Lásd a(z) "---- A megnyító képei ---" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB