Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Képzőművészeti kiállítások

vissza
2008.dec.6 Művészpedagógusok kiállítása az Apáczaiban fontosság:
A Biblia világa képezte témáját az Erdélyi Magyar Művészpedagógusok Egyesülete (EMME) kolozsvári csoportja szervezte legújabb, Apáczai galériabeli tárlatnak, amelyet a nemrég elhunyt Wolf Rudolf igazgató emlékének szenteltek. A december 4-én délután, rendkívüli érdeklődés közepette megnyílt rendezvényen egy perc néma csenddel adóztak a tanintézmény néhai vezetője emlékének, majd Nagy István és Kelemen Csongor zsoltár- és versösszeállítása után Oláh Mátyás (csello), Oláh Boglárka (zongora) és Oláh Gábor (hegedű) előadásában zsoltárok hangzottak el.
A művészi műsort követően Vörös Alpár igazgató köszöntötte az egybegyűlteket és méltatta Wolf Rudolfnak az iskola művészi profilja kialakításában játszott elévülhetetlen érdemeit. Ugyanakkor ígéretet is tett az immár kitaposott úton való továbblépésre.

Székely Géza művésztanár annak a „keresztútnak” a stációit vázolta, amelyet a Wolf Rudolf irányította tanintézmény az első művészeti profilú osztály létrejötte óta – idén érettségiznek a speciális képzőművészeti osztály egykori ötödikesei – megtett. Az Apáczai Galéria tárlatainak szervezőjeként pedig köszönetet mondott a kiállító művészeknek.

Végezetül Németh Júlia műkritikus értékelte a Biblia Évének jegyében rendezett tárlatot, amely színvonalát illetően méltó a művészetbarát Wolf Rudolf emlékéhez. A 23 kolozsvári és magyarországi alkotó festményei, grafikái és kisplasztikái a klasszikus hangvételtől a posztmodernig a művészi megjelenítés megannyi lehetőségét felvillantják.
 
 
 
beirta: Horváth László - 20:45 | 03 Martie, 2009

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.
 

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB