Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Minerva ME

vissza
2016. szeptember 13. - Forró Ágnes mesés világai a Minerva székházában fontosság:
„Művészetem, akár az életem, állandó mozgás, áramlás, kísérletezés. Célom az lenne, felnőttként hogyan lehetnék gyermek (is), mese- és formavilágomat hogyan tudjam úgy megálmodni, majd ábrázolni, hogy közben hiteles, őszinte és szabad ember maradjak” – vallja Forró Ágnes képzőművész, akinek Világom világa címmel nyílt pasztellkiállítása tegnap délután a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében. A tárlatot és a művész munkásságát, játékosan őszinte és bámulatosan egyedi alkotói világát Tibori Szabó Zoltán, a Minerva elnöke méltatta, majd a látottakhoz kapcsolódó hangulatos tárgyanimációt tekinthetett meg a közönség. A Palocsay Kisó Kata rendezésében készült előadásban közreműködtek: Bondár Tibor, Lanstyák Ildikó, Matola Norbert és Pünkösti Laura. A kiállítás szeptember 25-ig látogatható a Jókai/Napoca utca 16. szám alatti Minerva-székházban, munkanapokon 11 és 15 óra között

 
    
 
 
beirta: Horváth László - 02:28 | 15 Septembrie, 2016

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.
 

2016. szeptember 15. - „Játékosan és meseszerűen, de a legőszintébben...”
Forró Ágnesnek nyílt kiállítása a Minervánál

Akik a mesevilágot megteremtették: Palocsay Kisó Kata, Lanstyák Ildikó, Bondár Tibor, Forró Ágnes, Matola Norbert és Pünkösti Laura – BALÁZS BENCE
– A művész ezúttal is nagyrészt új munkákkal lép a közönség elé, nyilvánvalóvá teszi számunkra, hogy egy hosszabb alkotói és műérlelési folyamatnak, időszaknak lehetünk a tanúi – hangsúlyozta Tibori Szabó Zoltán, a Minerva Művelődési Egyesület elnöke kedden délután, Forró Ágnes pasztellkiállításának megnyitóján. 2012 júliusában szervezett, Tükörképek című tárlata után immár második alkalommal van jelen az alkotó a Minerva-házban, ezúttal – és ezt már a tárlat címében is előrebocsátja – egyedi világának világába nyújt betekintést.

A méltató kifejtette: Forró Ágnes több alkalommal bizonyította eddig is, hogy sikerült rátalálnia saját művészi világára – kezdve az egykori Gy. Szabó Béla Galériában 1996 júniusában szervezett nagyszabású kiállításától, ahol megjelentek már azok az elemek, amelyekből ma is építkezik: az omladozó ház, a régi, olykor bedeszkázott ablak, a beomlás előtti percben megörökített háztető, a régi ajtók és ablakok vasazata, „a lenti és a fenti” világok, az ezeket összekötő létra és mások.
FERENCZ ZSOLT
    
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 03:05 | 15 Septembrie, 2016

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

2016. szeptember 23. - Forró Ágnes világának a világa
Világom világa – ez alatt a cím alatt hozta el Forró Ágnes festői munkásságának legújabb termését a Minerva Házba. Nem ez az első alkalom, amikor pasztelljeit kiállítja, de mivel ezúttal is friss munkákkal lép a nagyérdemű közönség elé, nyilvánvalóvá teszi számunkra, hogy esetében hosszabb alkotói és műérlelési folyamatnak és egyben időszaknak vagyunk a tanúi, s hogy „világának világát” a művész több szemszögből, több oldaláról is szeretné nekünk fel- és megmutatni.
Forró Ágnes 1986-ban végzett Kolozsváron, a Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola kerámia szakán. A legnehezebb időkben kellett elsajátítania a mesterségbeli tudást, olyan periódusban, amikor az élet és a világ rossz állomként hatott az emberre, amikor diákot és tanárt egyaránt az önkényuralomtól való szabadulás kérdése és lehetősége foglalkoztatott, amikor a kolozsvári magyar művészeti oktatás már rég halott volt, s amikor a már alig döcögő főiskolán a művészeti ismereteket, a szaktudást és a mesterség csínjait alig volt már kitől elsajátítani.
A fiatal művész már pályára lépése kezdetén nekifogott azonban rajzolni, gyermeklapokat illusztrált, könyvet és könyvborítót tervezett, s ennek köszönhetően az alkalmazott grafika megannyi fogását el tudta sajátítani. Meg kell természetesen említenünk, hogy akkoriban olyan nagynevű és már befutott pályatársak nyomdokaiba lépegetett, mint Árkossy István, Deák Ferenc, Feszt László, Turós László, Unipan Helga és mások, akik a kolozsvári kiadvány-illusztrálás terén már figyelemre méltó eredményeket értek el – a létező világot meghatározó módon.
TIBORI SZABÓ ZOLTÁN
 
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 11:12 | 23 Septembrie, 2016

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB