Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Hírek » A Kolozsvár Társaság rendezvényei

vissza
2015. augusztus 18. - ERDÉLY FŐVÁROSA EURÓPÁBAN fontosság:
Leltárt készíteni inkább a múltról szoktunk, jelenünk alakulását többnyire siránkozva vesszük számba, nyilván nem alaptalanul. Kolozsvár a nagy változások éveit éli, hosszú idő után nemzetközileg újra hallat magáról. De már nem a funari őrültségek híreivel, jóllehet a letűnt, sőt nemrég megbírságolt polgármester gyászos nacionalizmusa, annak öröksége, főképp sportrendezvényeken, ma is feltűnik.

Egyre többet tud viszont a világ a kolozsvári TIFF-ről, a kelet-közép-európai térség sikeres filmfesztiváljáról, minőségi magyar színházunk szervezésében az INTERFERENCIÁK jelentős társulatokat a világ különböző városaiból ide vonzó rendezvénysorozatáról. (Nemrég európai élcsapatok jöttek el a CFR futballstadionjába.) Fiatal képzőművészek eredményes nyugat-európai és amerikai kiállításairól érkeznek hírek. Születnek itthon jó könyvek, vannak színvonalas kiadóink, minőségi nyomdánk.

Kolozsvár hangulatát ősztől nyárig az ide tanulni jövő diákok tízezrei határozzák meg, a kávézók, egyre jobb vendéglők, teraszok velük vannak tele. Egyetemeinkről részképzésre számosan mehetnek külföldre, ám ami ugyanilyen fontos a városnak, Erdély fővárosának: sokfelől jönnek hozzánk képzésre a világ számos nyelvét beszélő fiatalok – most már magyarországiak is. Az év nagy részében itt van tehát Európa, a nagyvilág.

Erről a városról akar új, időszerű tudósításokat, hasznos tájékoztatót nyújtani kis könyvünk, felújítva egykori és mai kolozsváriak emlékeit, tapasztalatait is. Útikönyv és olvasmány, fogyasztható formában, a KOMP-PRESS saját hagyományának, korábbi kiadványainak hasznosításával, a Kolozsvár Társaság részvételével.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 11:39 | 11 August, 2015

Lásd a(z) "----- Több fotó ----" újságban megjelent cikket itt.
 

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB