Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Művészeti Múzeum

vissza
2014. december 11. - Téli szalon 2014 fontosság:
A tárlaton ezúttal 140 művész 260 munkája szerepel.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 16:18 | 13 Decembrie, 2014

Lásd a(z) "--- több fotó ----" újságban megjelent cikket itt.
 

2014. december 12. - Téli szalon: 140 művész 260 munkája a múzeumban
A változatos formák, stílusok, technikák és világok forgatagában főként a professzionalizmus kapcsolja össze a Művészeti Múzeum földszinti és alagsori termeiben csütörtök óta megtekinthető alkotásokat.


A Romániai Képzőművészek Szövetségének kolozsvári fiókja és az intézmény által szervezett Téli szalonon, a kolozsvári és Kolozs megyei képzőművészek legfontosabb tárlatán ezúttal 140 művész 260 munkája szerepel; arra várnak, hogy a közönség közelebb lépjen hozzájuk, s elmerüljön a művészek által létrehozott, sok esetben fölöttébb izgalmas univerzumban. Karácsonyi ajándék sokak számára
FERENCZ ZSOLT
  
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 16:20 | 13 Decembrie, 2014

SALONUL ANUAL DE ARTĂ, 2014-2015

Expoziţia judeţeană SALONUL ANUAL DE ARTĂ, 2014-2015, este cea mai importantă manifestare a artiştilor clujeni la ei acasă, organizată prin tradiţie de Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Filiala din Cluj-Napoca a Uniunii Artiştilor Plastici din România, la cumpăna dintre ani, în spaţiile generoase ale Muzeului de Artă. Vor fi expuse 260 lucrări din toate genurile de artă plastică, arte decorative şi design, creaţii recente, aparţinând unui număr de 140 expozanţi.

Caracteristica principală a Salonului Anual de Artă a U.A.P. Cluj este aceea că artiştii participanţi nu sunt constituiţi într-o echipă, nu au un program comun, nu sunt purtătorii aceloraşi probleme, nu urmăresc o anume modă artistică, nu sunt tributari in corpore unui curent artistic oarecare. Ei sunt individualităţi care anual se întâlnesc pe simezele salonului pe baza unui singur criteriu: profesionalismul! Se impune aşadar ca publicul să aleagă ce-i place din oferta generoasă a artiştilor de toate vârstele, de la nonagenari până la debutanţi, în marea lor majoritate români şi maghiari, dar şi alte naţionalităţi, din Cluj, Dej, Turda, Zalău şi Bistriţa. Tocmai această diversitate oferă marele spectacol al salonului an de an, făcând totodată dovada prezenţei artiştilor plastici profesionişti clujeni în viaţa artistică a oraşului. Participarea la salon este benevolă, deschisă tuturor absolvenţilor oricărei universităţi de artă, membri sau nemembri ai Uniunii Artiştilor Plastici, care îndeplinesc criteriile profesionale impuse de bunul simţ, avizate de Juriul de selecţie al salonului, alcătuit din prestigioşi artişti plastici, artişti decoratori, designeri, critici de artă.

Salonul Anual de Artă este cadoul artiştilor plastici clujeni oferit cu dragoste şi respect clujenilor, de sărbători.


Uniunea Artiştilor Plastici din Romania, Filiala Cluj-Napoca
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 16:32 | 13 Decembrie, 2014

Lásd a(z) "UAP" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB