Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Események » Protestáns Teológia díszterme

vissza
2014. április 13. Átadták az EMKE-díjakat fontosság:
Szombaton délután, a Protestáns Teológia dísztermében adták át a 2014-es EMKE-díjakat. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület délelőtti, éves közgyűlése után ünnepélyes keretek között osztották ki az elismeréseket az erdélyi magyar művelődési életben kiemelkedő munkát végző személyiségeknek.Ugyanakkor díszokleveleket osztottak ki, és három tiszteletbeli tagot választottak.
A díjazottak között szerepelt a Szabadság munkatársa, Ferencz Zsolt is, akit Spectatot-díjjal tüntettek ki, és Benkő Judit, a Kolozsvári Rádió munkatársa, aki Nagy István-díjat kapott. Idén Varga Csilla, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja kapta a Poór Lili-díjat, Barabás Árpádot, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház tagját pedig Kovács György-díjjal tüntették ki. A Szolnay Sándor-díjat idén Nagy Enikő zománc- és grafikusművésznek ítélték oda.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 15:20 | 20 Aprilie, 2014

Lásd a(z) "---- Több fotó ----" újságban megjelent cikket itt.
 

2014. április 14. - Folytatja társadalomépítő munkáját az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület

Kiosztották az idei díjakat, kitüntetésben részesült Ferencz Zsolt

Szokásos évi közgyűlését rendezte meg szombaton, Erdély távolibb vidékeiről is érkezett tagok részvételével az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE).

A Protestáns Teológiai Intézet dísztermében szervezett rendezvényen bemutatkozott a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet. Délelőtt a köszöntések után a lendvai intézetigazgató, Kepe Lili hiányában Patyi Zoltán művelődésszervező tartott előadást a szlovéniai testvérintézményről. Ezt követően a hagyományos „forgatókönyv” szerint az elnöki és a pénzügyi beszámoló, a cenzori jelentés, majd a hozzászólások kerültek terítékre. Délután az utóbbi esztendőben elért kimagasló művészeti és kultúraszervezési, valamint színvonalas és eredményes menedzselési teljesítmények elismeréseként díjakat, díszokleveleket osztottak ki, és három tiszteletbeli tagot választottak meg. A tizenkét díjazott között szerepelt a Szabadság munkatársa, Ferencz Zsolt.
Ö. I. B.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 15:25 | 20 Aprilie, 2014

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

2014.04.11. - Szombaton adják át az EMKE díjakat Kolozsváron
Éves közgyűlése keretében szombaton adja át Kolozsváron az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) 2014-es díjait az erdélyi magyar művelődési életben kiemelkedő munkát végző személyiségeknek. Díjat kap Varga Csilla, Kiss Törék Ildikó, Varga Vilmos és Barabás Árpád színész.

A korszerű színházi formanyelv kimunkálásában vállalt szerepéért, alakításainak műfaji változatosságáért Varga Csillát, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészét részesíti az egyesület Poór Lili-díjban.

Varga Csilla 2000 óta tagja a kolozsvári színház társulatának. Emlékezetes alakításai az elmúlt évadokból: Marina (Ványa bácsi, rendező: Andrei Şerban), Anna (Suttogások és sikolyok, rendező: Andrei Şerban), Nevelőnő (Leonce és Léna, rendező: Tompa Gábor), Übü mama (Übü király, rendező: Alain Timar), Juliane Tesman (Hedda Gabler, rendező: Andrei Şerban), valamint legutóbb Lili, a cselédlány a Silviu Purcărete által rendezett Viktor, avagy a gyermekuralom című előadásban.

A közművelődés terjesztésének és a korszerű színházi formanyelv kimunkálásának szolgálatában szerzett érdemeikért, Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos nagyváradi színművészeknek adományozza a Bánffy Miklós-díjat a Kiss Stúdió Színház megalakítása huszadik évfordulóján.

Sokoldalú, minőségteremtő, a régió színházi kultúráját kiteljesítő alkotó munkájáért Barabás Árpád a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze veheti át a Kovács György-díjat.

Az EMKE díjainak átadására április 12-én, szombaton 14 órától kerül sor Kolozsváron, a Protestáns Teológiai Intézet dísztermében.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 16:15 | 20 Aprilie, 2014

Lásd a(z) "erdély. ma" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB