Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » STARS Pincegaléria

vissza
2013. október 26. - KALOTASZEG SZÍNEI fontosság:
...címmel vetítéssel egybekötött fotókiállítás nyílik október 26-án, szombaton délután 6 órakor a Stars Galériában. A fotókat a magyarországi Felföldi Fotográfusok Szövetségének tagjai készítették a zsoboki fotótáborokban. A kiállítást Farkas György nyitja meg. Közreműködnek a Zsobokért Kulturális Egyesület és a gyalui Tulipántos néptánccsoport tagjai.
 
   
 
 
beirta: Horváth László - 09:57 | 26 Octombrie, 2013

Lásd a(z) "------ Több fotó ----" újságban megjelent cikket itt.
 

Jó tudni
Az 1990-ben megalakult civil szervezet, a Felföldi Fotográfusok Szövetsége. A művészeti műhelynek Kassától Győrig, a Kárpát-medence minden szegletében élő és alkotó fotósok a tagjai. Fontos feladatuknak tekintik a tehetséggondozást és az alkotók képzését, ezért kiállítások, szemlék, előadások, konferenciák, tanfolyamok, alkotótáborok és fotótréningek tervezését, szervezését is felvállalják. A 32 év során megszámlálhatatlan nemzetközi és hazai sikert értek el, Kanadától Szingapúrig, Írországtól Törökországig bejárták a világot. Nagyvárosok elegáns kiállítótermeiben ugyanolyan szívesen mutatják be fotóikat, mint a kistelepülések kultúrtermeiben.

....

Tagjai, a színvonalas fotográfiai alkotásokat többnyire fotóművészeti alkotótáborokban tudják megvalósítani. Többek között: Farkaslyuk, Dubicsány, Somodi, Pálháza, Hejce, a romániai Marosvásárhely, Budakeszi, Szádelő, a szlovákiai Dolne Strhare és más városok adtak helyszínt az együttes munkának. Gondot fordítanak a fényképészeti ismeretek oktatására, a fotómûvészet megismertetésére , az ifjúság körében is. 2001-től 2007-ig a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény fotó tanszakán sajátíthatták el a fiatalok a fotóművészet alapjait. Ők alapították meg 2004-ben a MÁS-KÉP Diákfotó Alkotócsoportot, amely 2007-től a Felföldi Fotográfusok Szövetsége ifjúsági szekciójaként működik. A Szövetség tagjai, részt vesznek a hazai és nemzetközi fotómûvészeti pályázatokon, a 90-es években 30 pályázaton 22 szerző 245 művét állították ki melyböl 73 alkotást díjaztak. 2000-től napjainkig már 72 szerző 1292 művét állították ki 196 pályázaton, melyből 277 alkotást díjaztak. Évente több csoportos és egyéni kiállítás kerül megrendezésre nagyvárosok ismert és elegáns kiállítótermeiben. A legeredményesebb alkotók közül eddig nyolc fő részére adományozta, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) Intézőbizottsága, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze (AFIAP) címet, és közülük már hárman érdemelték ki a Szövetség Kiválósága (Excellence FIAP / EFIAP) címet.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 20:04 | 27 Octombrie, 2013

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB