Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » STARS Pincegaléria

vissza
2013. május 10. - NÉMETORSZÁGI FÉNYKÉPEKBŐL fontosság:
...nyílik kiállítás ma, május 10-én, pénteken délután 6 órakor a kolozsvári Stars Galériában (Farkas/Kogălniceanu utca 13–15. szám), a második Európai Fotográfiai Fesztivál keretében. Az alkotásokat Dorel Găină fényképész méltatja, jelen lesz Tóth István fesztiváligazgató, az Euro Foto Art Egyesület elnöke, valamint Essig József, a Stars Galéria vezetője. A tárlat ebben a hónapban látogatható.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 21:24 | 10 Mai, 2013

Lásd a(z) "--- Több fotó ----" újságban megjelent cikket itt.
 

2013. május 13. - Német fotósok művei a Stars Galériában

Németországi fényképészek alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken délután a kolozsvári Stars Galériában, a második Európai Fotográfiai Fesztivál keretében, amelyet közösen szervezett meg a nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Egyesület, az Európai Bizottság Romániai Információs Irodája és az Európai Parlament Romániai Képviselete. A kulturális minisztérium védnökségével, a Nemzetközi Fotóművészek Szövetségének (FIAP) égisze alatt zajló programsorozatnak ez már a kilencedik rendezvénye, a következő időszakban pedig többek között Marosvásárhelyen, Nagyszebenben, Nagyváradon, Bukarestben, valamint az ország határain kívül – Debrecenben, Szolnokon, Újvidéken, Kisinyovban – nyitnak meg kiállításokat.


Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte a kolozsvári tárlatmegnyitón egybegyűlteket, figyelmükbe ajánlva a május végéig tartó nemzetközi fesztivál eseményeit, majd Eugen Moritz fotóművész méltatta a kiállított fényképeket. Hangsúlyozta: az érdeklődők a legjelentősebb kortárs német fotósok több mint hatvan felvételét vehetik szemügyre, amelyek témájukban és színhasználatukban egyaránt változatosak, szinte valamennyi műfajt érintve.

Szász Andrea, a kolozsvári Német Kulturális Központ munkatársa és Wilfrid Schreiber, a Német Demokrata Fórum elnöke is üdvözölte a kezdeményezést, további sikeres tevékenységet kívánva a szervezőknek.

Az est folyamán a németországi fényképészek szövetségének kitüntetését vehette át Essig József, a galéria vezetője, Eugen Moritz pedig a fesztivál lebonyolításában nyújtott segítségéért részesült a fesztivál szervezőinek elismerésében. Az emlékplakettet a Stars Galériának is odaítélték.

A kiállítás május folyamán látogatható a Farkas/Kogălniceanu utca 13–15. szám alatti kiállítótérben.

F. ZS.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 04:16 | 13 Mai, 2013

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB