Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Hírek » A Kolozsvár Társaság rendezvényei

vissza
2013. február 26. Vállalkozói fórum fontosság:
A „Rajka Péter” Vállalkozók Szövetsége 2013. február 26-án 17 órától a Kolozsvár Társaság székhelyén (Kolozsvár, Főtér 22 sz.) rendes közgyűlését tartja, majd 18 órától vállalkozói fórumra kerül sor, a két egyesület közös szervezésében.

A fórum előadásprogramja:

• „Lenni vagy nem lenni”. Kiútkeresés, vállalkozásfejlesztés – Farkas Mária, az RPVSz elnöke;

• Üzleti kapcsolatok a Kárpát Régióban – Vass Attila, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat kolozsvári irodájának vezetője;

• „Igen, tessék!” A kisebbségi nyelvi jogérvényesítéstől a kulturálisan érzékeny szolgáltatásokig – Horváth István, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet elnöke, az Igen, tessék! mozgalom ötletgazdája, és Vincze Róbert, a mozgalom projektvezetője.

További információk és jelentkezés az RPVSz-nél, a rajkapeter@clicknet.ro e-mail címen vagy a 0264-596534, 0744-601719 telefonszámon.
 
   
 
 
beirta: Horváth László - 22:57 | 21 Februarie, 2013

Lásd a(z) "------ Még több fotó -----" újságban megjelent cikket itt.
 

2013. február 28. - Kiútkereső vállalkozói fórum

A Kolozsvár Társaság székhelye adott otthont kedden este annak a fórumnak, amelyet kisvállalkozók számára szervezett a Rajka Péter Vállalkozók Szövetsége. A rendezvényen a gazdasági válság és sajátos erdélyi akadályok leküzdésének lehetőségeit vették górcső alá.

Első előadóként Horváth István, a Nemzeti Kisebbségkutató Intézet elnöke, az Igen, tessék! mozgalom ötletgazdája beszélt a kisebbségi nyelv megnyilvánulási skálájáról a jogérvényesítéstől kezdve a kulturálisan érzékeny szolgáltatásokig, továbbá a nyelvhasználati mintákról, arról a kódválasztásról, amely lehetővé teszi a gazdasági szereplők számára, hogy szolgáltatásaik ilyen jellegű hozzáadott értékével nagyobb bevételre tegyenek szert. A két éve beindított mozgalom matricákkal jelöli meg azokat az üzlethelyiségeket, irodákat, ahol a belépő magyarul is szólhat az alkalmazotthoz. Mint elhangzott, Kolozsváron olyan román tulajdonú bolt is akadt, amelyik éppen ennek a mozgalomnak a hatására nyolc magyarul beszélő munkatársat alkalmazott. És akadt olyan ügyfél, aki az öntapadós matricák hatására keresett fel egy elektrotechnikai cikkeket forgalmazó boltot, ahol 6 ezer lejre vásárolt, de – elégedettsége kifejezőjeként – 6200 lejt fizetett ki. Ezt már Vincze Róbert projektvezető ismertette, elmondva, hogy jelenleg városunkban 132 cég csatlakozott az Igen, tessékhez, de követőik vannak Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Szatmárnémetiben, Máramarosszigeten, Zilahon stb. Hasonló módon a magyar nyelv használhatóságát segíti ingyenesen terjesztett újságjuk, amely májustól már 18 ezer példányban kerül a magyarok postaládáiba. Emlékeztetett a kapcsolódó szolgáltatásokra is: az anyanyelvünkön hívható Mátyás taxiszolgálatra; a románból történő élőfordításra stb.

Vass Attila, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat kolozsvári irodájának vezetője Üzleti kapcsolatok a Kárpát-régióban című előadásában az anyaországnak a Kárpát-medencei utódállamokban a kis- és középvállalatok támogatására kialakított rendszerét ismertette a Wekerle-terv nyomán. Ez a rendszer kiegészíti a 2006-ban létrehozott Kárpátia Magyar–Román Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységét, elősegíti az üzleti kapcsolatok nemzetköziesítését, és a vállalkozók hasznos információkkal való ellátását szolgálja.

„Lenni vagy nem lenni”. Kiútkeresés, vállalkozásfejlesztés –ez volt Farka Mária RPVSZ-elnök előadásának címe, aki a kisvállalkozók számára a mai megváltozott körülmények között feltétlenül szükséges paradigmaváltást hangsúlyozta. Az új pénzforrások megteremtése és a kiéleződő versenyhelyzetben való helytállás érdekében az erdélyi kisvállalkozóknak mindent meg kell tenniük tudásbázisuk állandó frissítésére, a különböző pályázási technikák gyakorlására, az igényes és korszerű vállalkozói kultúra elsajátítására.
Ö. I. B.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 07:32 | 28 Februarie, 2013

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB