Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » STARS Pincegaléria

vissza
2013. január 31. - A VILÁGBAN ÉLŐ ROMÁN ÉS MAGYAR FOTÓMŰVÉSZEK HETEDIK NEMZETKÖZI SZALONJA fontosság:
... nyílik meg Kolozsváron január 31-én, csütörtökön délután 6 órakor a Stars Galériában (Farkas/Kogălniceanu utca 13–15. szám). Az eseményen részt vesz Tóth István fotográfus, a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke. A két intézmény közötti együttműködés nyomán létrejött tárlat anyagát korábban a budapesti Román Kulturális Intézetben, a bukaresti Balassi Intézetben és Nagyváradon tekinthették meg az érdeklődők. Ezúttal 50 képet vehetünk szemügyre közelebbről, ugyanakkor az Európai Unió fővárosai pályázatra beérkezett és díjazott alkotásokat is bemutatják. A megnyitó keretében Molnár Attila fényképész tart előadást Szathmári Pap Károly életéről és munkásságáról. A tárlat február 21-ig látogatható.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 07:20 | 30 Ianuarie, 2013

Lásd a(z) "------ Még több fotó -----" újságban megjelent cikket itt.
 

2013. február 02. - Fővárosi pillanatok a Stars Galériában

Az Európai Unió fővárosaiba kalauzolja az érdeklődőket a Világban Élő Román és Magyar Fotóművészek Hetedik Nemzetközi Szalonja, amelynek anyagából Nagyvárad, Budapest és Bukarest után ezúttal Kolozsváron szerveztek válogatást: a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület pályázatára beérkezett munkákból 50 képet vehetünk szemügyre a Farkas utcai Stars Galériában. A csütörtök délutáni megnyitón Essig Kacsó Klára köszöntötte az egybegyűlteket, majd Tóth István, a tárlatot létrehozó szervezetek vezetője kifejtette: a kiállítás kiválóan illeszkedik a világ első haditudósító fotóriportere, Szathmári Pap Károly élete és munkássága előtt tisztelgő Szathmári Pap Károly Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál programsorozatába, ugyanakkor a fotóművészet hónapjának is részét képezi.

A különböző események kivitelezésében nyújtott segítségükért Szathmári Pap Károly emlékplakettet nyújtott át Essig Józsefnek, a Stars Galéria vezetőjének és Molnár Attila csíkszeredai fotográfusnak, a harmadik díjazott, Eugen Moritz a következő napokban veheti át a kitüntetést. A folytatásban Molnár Attila tartott vetített képes előadást Szathmári Pap Károly tevékenységéről, a pályázatra beérkezett alkotásokat pedig Szép András muzsikája kíséretében tekinthették meg a jelenlévők. Végezetül Dorel Găină fotóművész, a Sapientia EMTE és a kolozsvári képzőművészeti egyetem tanáraméltatta a munkákat. A kiállítás február 21-ig látogatható a Farkas utca 13–15. szám alatt.
F.Zs.
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 13:43 | 02 Februarie, 2013

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

Film az eseményről
Készitette: ANTAL ÁRON
    
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 23:00 | 09 Februarie, 2013

Lásd a(z) "ERDÉLYI FIGYELŐ" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB