Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Minerva ME

vissza
2012. szeptember 11. -Senkálszky Endrét ünnepeljük a Minerva-házban fontosság:
A színikritikusok életműdíját veszi át az Érdemes Művész

„Én hiszek abban a szigorú felelősségben, amivel az életnek, a közösségnek tartozom. Én a színházat nem kellemes dolognak látom, hanem kemény, éber, fájdalmas keresésnek, a rend, a tisztesség, a világosság, az igazság keresésének. Nem tudjuk, hogy milyen lesz a jövő színháza, de felelősek vagyunk jelenéért. Ránk az a nemes feladat hárul, hogy kimagasló művészi tettekkel tiltakozzunk minden megalkuvás ellen” – vallja a színházról Senkálszky Endre, a magyar és a román állam Érdemes Művésze, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja (képünkön), aki október 2-án tölti be 98. életévét.


Szeretettel hívunk minden érdeklődőt arra a szeptember 11-én sorra kerülő rendezvényünkre, amelyen átadjuk a magyar színikritikusok által odaítélt Életműdíjat. A Színházi Kritikusok Céhe 32. alkalommal adja át az előző évad legjobbjainak a Színikritikusok Díját, Életműdíjat azonban csak második alkalommal adományoznak, amelyet idén, a céh tagjainak szavazata alapján Senkálszky Endrének ítéltek oda.

Ezt a kitüntetést nyújtjuk át ünnepélyes körülmények között a Minerva Művelődési Egyesület Cs. Gyimesi Éva termében szeptember 11-én, kedden délután 6 órakor. Jelen lesz Tompa Andrea, a céh elnöke, laudációt mond Hatházi András Jászai Mari-díjas színművész.

Az ünnepséget rögzíti a kolozsvári televízió magyar adása; a felvétel rövidített változatát levetítik a budapesti Nemzeti Színházban szeptember 16-án sorra kerülő díjátadó ünnepségen, ahol fény derül majd arra is, hogy ki veheti át a Színikritikusok Díját az idei jelöltek közül. A teljes változatot a kolozsvári televízió magyar adása közvetíti egy későbbi időpontban.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 06:47 | 08 Septembrie, 2012
 

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB