Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Reményik Sándor Galéria

vissza
2012. szeptember 04. - Nagypetri 2002-2012 fontosság:
Bemutatkozott a tízéves Nagypetri Művésztelep

Különleges esemény helyszínéül szolgált kedden délután az Evangélikus-Lutheránus Püspökség Reményik Sándor Galériája: a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Nagypetri Művésztelep jubileumi kiállításának apropóján a táborba évente visszatérő alkotók mellett az ötletgazdákkal is találkozhattak a kolozsváriak. Szép Krisztina galériavezető köszöntője után Köllő Katalin, lapunk munkatársa kérdéssel fordult a jelenlévőkhöz: vajon mi lehet az oka annak, hogy a sajtó, a közvélemény oly keveset tud mindarról, ami immár tíz esztendeje zajlik minden ősszel a Szilágy megyei Nagypetriben, 12–15 művész részvételével.

Konkrét válasz ugyan nem született az elhangzott „költői” kérdésre, a Kőrösi-házaspártól azonban megtudtunk néhány hasznos információt saját viszonyulásukat illetően. – Mindketten szeretjük az embereket, ami nem nagy szó, úgy érezzük, hogy valóban mélyről jön ez az érzés – magyarázta Kőrösi László református lelkész.

Hozzáfűzte: jó érzés volt megtapasztalni, hogy már a tábor első évében megszületett egy közösség, egy család, egymás viszontlátása pedig semmihez nem hasonlítható örömöt ad, mindig fantasztikus érzés megtapasztalni, hogy „újra találkozhatunk bátyáinkkal, öcséinkkel, nővéreinkkel, húgainkkal”.

A folytatásban a tábor másik lelkes működtetője, Kőrösi Erzsébet, valamint Benkóczy Péter szervező is szólt néhány szót a szép számban egybegyűltekhez, majd valamennyi kiállító művészt egyenként is megtapsolta a közönség – köztük a kolozsvári alkotókat: Forró Ágnest, Gally Katalint, Tompos Opra Ágotát, valamint a többi erdélyi és magyarországi művészt: Benkóczy Pétert, Csobaji Zsoltot, Gonda Zoltánt, Gothard Veronikát, Józsvainé Kislőrincz Editet, Kalló Lászlót, Keresztes Zsuzsát, Kovácsné Holló Piroskát, Kudor Istvánt, Mezei Zsuzsát, Nagy Lászlót, Miklós Jánost, Papp Jánost, Vargha Lászlót és Vassy Erzsébetet. További sikeres munkát kívánt szervezőknek és résztvevőknek egyaránt Magdó János új kolozsvári magyar főkonzul, majd Oláh Mátyás és Oláh Boglárka muzsikált.

A kiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 10 és 18, valamint szombaton 10 és 14 óra között a Reményik Sándor Galériában (Kossuth Lajos / B-dul 21. Decembrie 1989 utca 1. szám).
F.ZS.
 
    
 
 
beirta: Horváth László - 15:35 | 05 Septembrie, 2012

Lásd a(z) "---- Több fotót -----" újságban megjelent cikket itt.
 

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB