Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Hírek » A Kolozsvár Társaság rendezvényei

vissza
2012. február 14. - Erdélyi városok találkoznak fontosság:
A Kolozsvár Társaság szervezésében február 14-én, kedden délután 5 órától Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével találkozhat a kolozsvári közönség.

Szatmárnémeti, Arad és Nagyvárad polgármesterei és alpolgármesterei után a háromszéki főváros polgármestere látogat Kolozsvárra. Dr. Egyed Péter filozófussal, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem professzorával és Csoma Botond városi tanácsossal, a várostalálkozó-sorozat házigazdáival arról beszélgetnek, milyen lehetőségei vannak Sepsiszentgyörgynek a fejlődésre, kibontakozásra manapság, Brassó mellett? Melyek a városfejlesztési koncepció legfontosabb elemei? És hogyan látják a város jövőjét a fiatal családok?
Sepsiszentgyörgy mint megyeközpont nagy kihatással van az erdélyi viszonylatban kevéssé urbanizálódott Kovászna megye falvainak fejlődésére – és ugyanilyen fontos kommunikációja a többi székely várossal is, az autonóm térség kialakítása tekintetében. Kolozsvár szempontjából kiemelten fontos város: székely diákok százai tanulnak itt, erősítik Kolozsvár magyarságát, fenntartják kultúráját. Közülük sokan a román nyelv hiányos ismeretével küszködnek, ami hátráltatja őket a munkavállalásban. Erre is megoldásokat kell találnunk a továbbiakban.
A beszélgetésre–együttgondolkodásra a Kolozsvár Társaság Főtér 22. sz. alatti székházában kerül sor.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
  
 
 
beirta: Horváth László - 08:57 | 06 Februarie, 2012

Lásd a(z) "---- Több fotót -----" újságban megjelent cikket itt.
 

2012. február 16. - „Erőforrásainkat állítsuk a közösség szolgálatába”

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere beszélgetett el Csoma Botond RMDSZ-es kolozsvári városi tanácsossal, frakcióvezetővel a Kolozsvár Társaságnál kedd délután megrendezett találkozón. Egyed Péter filozófus, egyetemi oktató bevezetőjében azt hangsúlyozta: az erdélyi, partiumi belső-erdélyi és bánsági magyar városvezetőkkel eddig lefolytatott, hasonló jellegű találkozók tanulsága az, hogy ki kell aknázni az erdélyi magyar városok együttműködési potenciálját. A jelenlevők először megtekintettek egy kisfilmet a székelyföldi városról, majd a beszélgetés során szó esett a sepsiszentgyörgyi alacsony munkanélküliségi arányról, a város körül kialakítandó metropoliszövezetről, a román–magyar, illetve a magyar–magyar kapcsolatokról. Megtudtuk: habár ritkán telik el hét, hogy Antal Árpádot ne jelentenék fel a románok, a polgármester nyugodtan tekint a közelgő önkormányzati választásokra, mert „a kampányuk az, amit elvégeztek”. Végezetül Antal Árpád válaszolt a közönség által feltett kérdésekre is....

NAGY-HINTÓS DIANA
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 10:26 | 16 Februarie, 2012

Lásd a(z) "Szabadság" újságban megjelent cikket itt.

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság díjazottjai »
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB