Intro Intro
KT tevékenysége      KT felépítése      Kapcsolat     Tagok      Médiapartnerek Magyar verzio English version
Aktuális hirek »
A Kolozsvár Társaság rendezvényei »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság kiadványai »
..... lásd tovább 
Kolozsvári... »
..... lásd tovább 
Galériák »
..... lásd tovább 
Irások »
..... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság állandó kiállitásai »
..... lásd tovább 
Kulturális rendezvények »
..... lásd tovább 
Linkgyűjtemény »
..... lásd tovább 
Események »
..... lásd tovább 
 
Forum !
Forum » Galériák » Apáczai Galéria

vissza
2010. szeptember 30. - TAKÁCS GÁBOR fontosság:
...Barangolások időben és térben című grafikai tárlatát nyitják meg szeptember 30-án, csütörtökön délután 6 órakor az Apáczai Galériában (I.C. Brătianu/Király utca 26. sz.). Megnyitóbeszédet mond Székely Géza képzőművész-tanár. Szép Bálint és Szőcs Márton előadásában Bartók Béla Hegedű duók című műve hangzik el, Marosán Csabaszínművészeti növendék pedig Ady Endre-verseketszaval.
 
 
 
beirta: Horváth László - 08:35 | 30 Septembrie, 2010
 

2010. október 02. - Takács Gábor kiállítása az Apáczai Galériában


Barangolások időben és térben – ez a címe Takács Gábor grafikai tárlatának, amelyet csütörtökön délután 6 órakor nyitottak meg az Apáczai Galériában. A 2010–2011-es tanév első rendezvényén valamennyi korosztály képviseltette magát, az Apáczai-líceum jelenlegi diákjai mellett a tanárok és Kolozsvár művészetpártoló idősei is megtisztelték jelenlétükkel a galériát. Bevezetőjében Székely Géza képzőművész-tanár hangsúlyozta: Takács Gábor mértéktudó és mértéktartó, képes megtalálni a számára legkifejezőbb formát alkotásaihoz, amiről a képek mélyebb, napjaink rohanásában csak oly ritkán alkalmazott szemlélése során is meggyőződhet az érdeklődő.

Mint mondta, a kiállított mintegy ötven alkotás fele az erdélyi kultúrtörténet jeles személyiségeivel kapcsolatos, a többi a művész idegenben való tartózkodása közben, úti élményei során született. A képzőművész-tanár kitért Takács Gábor kép és szöveg összhangjából létrejövő ex libriseire, amelyek betekintést nyújtanak valamelyik irodalmárunk szellemi világába, ugyanakkor büszkén említette: az iskola diákjai is készítenek ex libriseket.

Az est folyamán Szép Bálint és Szőcs Márton előadásában Bartók Béla Hegedű duók című műve hangzott el, Marosán Csaba színművészeti növendék pedig Ady Endre-verseket szavalt, Székely Géza kérésére pedig egy népdalt is előadott.

Az Apáczai Galériában a következő időszakban is érdekes és mindenki számára hasznos rendezvényekre kerül sor a tervek szerint: amint azt a tárlatmegnyitón jelenlévő Vörös Alpár iskolaigazgató is elmondta, nemsokára a diákok munkáiból ismerhet meg egy csokorra valót a nagyközönség. Az Erdély-szerte működő magyar tannyelű képzőművészeti iskolákat is be kívánják vonni, így a fiatal kolozsvári tehetségek alkotásai mellett sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, csíkszeredai, nagyváradi és székelyudvarhelyi diákok munkáival ismerkedhetünk majd meg. Természetesen idén is sor kerül az Erdélyi Magyar Művészpedagógusok Egyesülete (EMME) által szervezett kiállításra, a tematika: Akarsz-e játszani, ennek keretében Székely Bertalanra és Kosztolányi Dezsőre emlékeznek.

Takács Gábor mostani kiállítása október 17-ig, munkanapokon 8 és 19 óra között tekinthető meg az Apáczai Galériában (I.C. Brătianu/Király utca 26. sz.)
 
 
 
válaszolt: Horváth László - 15:34 | 02 Octombrie, 2010

 
Nyomtatóbarát verzió
KÉPZŐMŰVÉSZEK
... lásd tovább 
A Kolozsvár Társaság dokumentumai »
GYORSKERESÉS »
 
Newsletter
Név
Email
 
   
 © Gaudeamus Librarium designed by Robilix WEB